Deze website maakt gebruik van cookies


Zwitserland

Zwitserland ligt in het midden van Europa. De buurlanden van Zwitserland zijn Frankrijk, Duitsland, Italië, Liechtenstein en Oostenrijk. Zwitserland telt ongeveer 8 miljoen mensen en het land is ongeveer 42000 vierkante kilometer groot. Het land is een federale republiek die bestaat uit 26 kantons. Zwitserland heeft ook natuurlijk een hoofdstad die hoofdstad heet Bern. daar komen veel toeristen heen. veel toeristen zeggen dat je naar Zwitserland moet gaan als je een recreatieve vakantie wilt. Omdat er heel veel te zien is en heel te doen is. Er zijn ook veel toeristen die zeggen dat je naar Zwitserland moet gaan omdat je daar een super wintersport kunt beleven. Als je naar Zwitserland gaat moet je de taal Frans , Duits of Italiaans goed beheersen. Anders word het best lastig daar. Ook is het super handig om je geld om te wisselen naar Zwitserse franken want in Zwitserland betalen ze niet met de euro's. Dat is handig om te weten als je een souvenir mee terug naar huis te nemen.


Financieel

Zwitserland is een heel rijk land ze hebben zo veel geld te danken aan de toeristen en aan het geldhandel. Omdat Zwitserland een heel rustig en betrouwbaar land is komt iedereen zijn geld stortte, daarom is het een heel financieel land. Zwitserland is een van de belangrijkste industrielanden van Europa. Het land is een van het beste in het maken van klokwerk en medicijnen. Zwitserland produceert elk jaar 50 miljoen horloges die naar het buitenland worden exporteert. ze hebben in de landbouw veel koeien, schapen en geiten die leven zich in de zomer helemaal uit en in de winter worden die in de stallen gezet. De dieren worden gebruikt voor hun melk die gebruiken ze om veel soorten kaas van te maken. De melk word ook gebruikt om de heerlijke Zwitserse chocolade te maken.


iss

Sport

In Zwitserland zijn een paar sportte die heel populaire zijn onder anderen skiën, ijshockey, schansspringen en curling. Voetbal is ook best een populaire sport. De nationale sporte zijn onder andere steenstoten, hornussen en schwingen. In het jaar 1928 en in 1948 is er Olympische winterspelen gehouden in Zwitserland. Die werden alle twee de keren in Sankt Morits gehouden. In het jaar 2008 is Zwitserland zelfs met Oostenrijk het gastland van het Ek-voetbal geweest. Een par bekende spelers welke voor Zwitserland voetballen zijn: Shaqiri, Lichtsteiner, Rodriquez en Xhaka. Deze spelers voetballen op het hoogste niveau van de wereld.


Natuur

In Zwitserland hebben ze een heel mooi nationaal park die ligt in Graubünden. Het park ligt aan de grens van Italië. Het is het enige park in het land het heeft een oppervlakte van 174,2 km2 het is het grootste beschermde park van het land. Er zijn heel veel botanische tuinen in het land ongeveer 31 tuinen. In 1996 zijn de tuinen opgericht en het bestaat nog steeds. Een van de tuinen die heel bekend is is de Papiliorama die kennen heel veel mensen. Er komen heel veel mensen naar toe om dat het er super mooi uit ziet en het ook de moeite waard is.